כנסו לפייסבוק

שתפו בפייסבוק

צייצו בטוויטר

קבוצות Google
בקר בקבוצה זו

צור קשר:

נשירת שיער על פי הרפואה הסינית

הטיפול בנשירת שיער

הטבע קיים בכל אחד מאיתנו, אך האם ידעתם שכאשר עם בוא הסתיו מתרחשת תקופת השלכת,  מתחילה גם תקופת נשירת השיער מראשנו? נשירת שיער נפוצה יותר בתקופה זו של הסתיו ולה סיבות שונות, כאשר תופעה זו מופיעה בעיקר אצל נשים, אך גם אצל גברים.

לשיער ישנם שלושה שלבי גדילה- "צמיחה" בה צומח השורש ומתפתחת השערה, שלב ה"מנוחה"- זהו שלב ביניים בו השיער אינו צומח, ושלב "הגדילה מחדש" בוא מחדש השיער את צמיחתו משורש חדש ודוחף החוצה את השערה הקיימת. משך זמן צמיחה של כל שערה בראשנו אורך מספר שנים.

בכל רגע נתון, כ- 20% מסך כל השערות בראשינו נמצאות בזמן מנוחה ו- 80% נמצאות בזמן צמיחה\גדילה מחדש. לפיכך, נשירת שיער של מספר שערות מידי יום הינה תופעה הגיונית.

אם כך, מדוע ישנן אנשים אשר סובלים מנשירת שיער רבה מידי יום ובתקופות ארוכות ומהן הסיבות לנשירת שיער מאסיבית זו?

הסיבה לנשירת שיער יכולה להיות חום (פנימי או חיצוני) בעקבות חשיפה מוגברת לשמש, אשר עלולה לפגוע בשורש השיער ולהזיק לו עד כדי שריפת שורשי השיער. הנשירה יכולה להופיע כחודש עד שלושה חודשים לאחר מכן, ובעיקר בתקופת הסתיו, על אף שהיא עלולה להופיע גם בעקבות מחלות חום או מחלות זיהומיות.

תת פעילות או יתר פעילות של בלוטת התריס יכולה גם היא לגרום לנשירת שיער. עקב מחסור בחלבונים ובויטמינים, יעבור השיער לשלב המנוחה על מנת לשמור על חלבונים וויטמינים שנותרו בגוף וכתוצאה מכך יתייבש השיער וינשור. מאותה סיבה בדיוק תהיה נשירת שיער לנשים אשר עושות דיאטות חריפות ולא מאוזנות אשר ישאירו את גופן חסר מחלבונים וויטמינים.

דוגמה נוספת להופעת תופעת נשירת שיער, הינה הפרעות ספיגה שונות במערכת העיכול, או הופעת החיידק הליקובקטור פילורי. ייתכן חסר ב- B12, אבץ ובברזל, אשר יפגום בהזנת השערה ויגרום לנשירתה.

תופעה נפוצה מאוד, הינה נשירת שיער מוגברת אצל נשים עקב חוסר איזון הורמונאלי. לדוגמה, אצל נשים בגיל המעבר עלולה להופיע נשירת שיער מאסיבית, עקב ירידה חדה בהורמון האסטרוגן המנטרל את פעילות ההורמון הגברי טסטוסטרון ו- DHT(דהידרוטסטוסטרון) אשר פוגע בזקיקי השערה. נשים רבות סובלות מנשירת שיער גם לאחר לידה וזאת, משתי סיבות. האחת, עקב איבוד רב של דם בזמן הלידה או לאחריו (כמו לאחר ניתוח). והשנייה, עקב פעילות הורמונאלית מוגברת בזמן ההיריון, במצב זה רוב זקיקי השיער נמצאים בשלב הצמיחה ולכן עם סיום ההיריון זקיקים אלו עוברים לשלב המנוחה, דבר המתבטא בנשירת שיער כחודש עד שלושה חודשים לאחר ההיריון.

גם מצבי מתח\לחץ לאורך זמן, עלולים ליצור חוסר איזון הורמונאלי, אשר עלול לפגום בשערות ולגרום לנשירתן.

ברפואה המערבית ישנם תכשירים שונים לטיפול בהתקרחות, מטבליות ועד שמנים ותרסיסים לשיער. ידועות ונפוצות הן תרופות כגון מינוקסי או פרופסיה, אשר בחלקן מרחיבות כלי דם באזור הקרקפת ובכך מעודדות צמיחה וגדילה מחדש של השערה. חלקן, חוסמות פעילות של ייצור DHT בקרקפת ובכך מונעות את התכווצות השערה ולעיתים אף מתחילה צמיחה מחדש של שערות.

החיסרון של תרופות אלו הינו שהן אינן מותרות לכלל האוכלוסייה (בעיקר לא לנשים וילדים קטנים) ולרובן תופעות לוואי רבות עם פגיעה בתפקוד המיני.

נשירת שיער בראי הרפואה הסינית

על פי הרפואה הסינית, ישנם מספר איברים האחראים על צמיחת השיער בראש:

טיפים לחיזוק השיער

להלן מספר מזונות המכילים סיבים תזונתיים, ברזל וויטמינים. ניתן להכין תערובת של 7 שקדים, כפית שומשום, כף פישתן טחון וכפית דבש או מולסה. לטחון ולאכול כפית אחת ביום. אפשרי להשתמש בתערובת גם כתוספת ליוגורט או לסלט.

מומלץ להוסיף לתזונה היומית גם סלק, אוכמניות, כבד אורגני, ביצים, בשר אדום, פולי סויה, צימוקים, בטטה, דלעת, גזר, סרפד, אבוקדו, תרד, מונגולד, פטרוזיליה וכורכום.

 

סרטון הסבר על טיפול בדיקור סיני לנשירת שיער

 

 

לאבחון וטיפול בנשירת שיער צרו קשר